Leko kijkt naar zijn spelers na verlies: "Te plat, te naïef, te sympathiek"

25 augustus 2017 09:01

Eenzaam is de trainer die net verloren heeft van AEK Athene. Ivan Leko kreeg een eerste serieuze klap als trainer van Club Brugge. Al keek hij achteraf vooral naar zijn spelers die "het te mooi wilden doen".

Leko veranderde voor de match ook zijn systeem van 3-5-2 naar 4-3-3 om meer controle te krijgen over het middenveld. Maar zijn spelers begrepen de bedoeling niet zo goed. "We hadden balbezit, maar je wint geen wedstrijd met balbezit alleen en zeker niet door alleen maar horizontaal te spelen", zegt hij in HLN.

"Je moet ook kansen creëren, doelpunten scoren en een resultaat halen. Alleen waren we vanavond te plat, te naïef, te sympathiek ... Alles wat je als trainer niet wil zien. We waren geen killers en wilden winnen op mooi spel en kwaliteit."

Dominant

Als ze dat wel gedaan hadden, was er een kans geweest. "AEK heeft verdiend gewonnen, maar als we vanavond gespeeld hadden volgens onze kwaliteiten, dan konden wij hier dominant geweest zijn, initiatief genomen hebben en iets meer risico in ons spel gelegd hebben. Jammer dat we dat niet gekund hebben."

Redactie

Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
Reacties.