Bakken kritiek in Gent, maar voorzitter De Witte schuift de schuld door

26 augustus 2017 19:11

Ze zijn niet de enige Belgische topclub met een moeilijke start, maar wat is er toch aan de hand in Gent? Vroegtijdige uitschakeling in de Europa League, 1 op 12 in de competitie, flauw spel. De kritiek wordt met de dag luider.

Maar wie is nu de schuldige? En wie moet de oplossing brengen? "Het is een collectieve verantwoordelijkheid: van mijzelf, de trainer en zijn staf, en ik denk dat ook de spelers hun verantwoordelijkheid moeten nemen", vertelt voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad.

Toewijding van de spelers

Het bestuur kreeg ook al bakken kritiek over zich, maar de voorzitter wijst naar de spelers. "Hebben ze wel alles gedaan om de juiste fysieke paraatheid te hebben? Staan ze nog met de voeten op de grond? Laten ze zich niet meeslepen in transferbeslommeringen? Zijn ze bezig met hun werkgever, hun beroep?", vraagt hij zich luidop af.

"Ik ben deze week van minuut tot minuut bezig geweest met onze situatie. Doen zij dat ook? Ik zal morgen (zaterdag, nvdr.) of zondag bij de spelers gaan om hen dat te zeggen. Ze moeten voor de spiegel staan en kijken wat hun plek in dit verhaal is."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Rheindorf Altach
 
 
Reacties.