Onze prognose: nog steeds jong OH Leuven wil kloof met play-off 1 dichten

29 augustus 2017 18:05

De OH Ladies werden vorig seizoen vijfde en willen dit seizoen beter doen. En dus mikken ze op play-off 1, al beseffen ze zelf ook dat het met een jonge kern niet makkelijk zal zijn om dat doel te bereiken.

Met Inne Desmet, Tess Wils, Lies Bongaerts, Inara Bouker, Joyce De Meester, Soukaina El Ouardi, Timea Haest, Anneleen Maho, Britt Remysen, Elaine Van der Maas, Laura Vervacke en Caitlin Wijnants kwamen er heel wat speelsters naar OH Leuven.

En dat terwijl de schade aan uitgaande zijde enigszins beperkt bleef, al vertrok met Anaïs Bey-Temsamani wel een toptalent naar AA Gent. Sowieso wordt het ook in het nieuwe seizoen met een erg jonge groep speelsters werken.

Iedereen moet opnieuw schrik krijgen om naar Leuven te komen spelen

In een structuur met zes teams is er in de Super League elke week wel een topper te spelen. En elke ploeg met ambitie moet op de top-4 en dus play-off 1 mikken. OHL zal dan de opgedane ervaringen van de voorbije jaren moeten omzetten in puntengewin. Gezien ook Genk zich heeft versterkt, lijkt de stap naar de top-4 groot - al lijkt de competitie steeds onvoorspelbaarder te worden.

"Iedereen moet opnieuw schrik krijgen om naar Leuven te komen spelen", is trainster Niki Decock duidelijk. "De ambitie ligt op play-off 1 en we geloven er 100% in dat we die ambities ook kunnen waarmaken. We zetten elk jaar stappen."

Aernout Van Lindt

Dames OHL
 
 
Reacties.