Afrika-kenner Saintfiet is formeel: "Als Wilmots het WK niet haalt, is het bijna zeker gedaan"

06 september 2017 12:27

Marc Wilmot beleefde nog niet veel plezier aan zijn start bij Ivoorkust. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels leed een smadelijke nederlaag tegen Gabon, dat het zonder Aubameyang moest doen.

We gingen ten rade bij Afrika-kenner Tom Saintfiet, die kent het klappen van de zweep bij een Afrikaanse nationale ploeg als geen ander. Eerst en vooral wil hij de nederlaag van Ivoorkust plaatsen.

Wilmots draagt mee dat Ivoorkust een topland was -Tom Saintfiet

"Het is niet meer het sterke Ivoorkust van een paar jaar geleden. Velen beseffen het niet, maar Gabon is ook zonder Aubameyang een goed voetballand", aldus Saintfiet. "Natuurlijk verwacht men een zege of gelijkspel thuis als je daar net makkelijk gaan winnen bent."

De opdracht van Wilmots is ook niet evident: "Ik heb het vroeger nog al gezegd, in Afrika of in het buitenland werken is moeilijker dan iedereen denkt. De druk blijft enorm. Elk land heeft zijn eigen verwachtingen en je wordt afgerekend op resultaten."

De druk is enorm en die zal Wilmots ook voelen. "Hij draagt mee dat Ivoorkust een topland was, alleen is de generatie die top was intussen wat ouder. Bovendien heeft hij heel weinig ervaring als trainer, met enkel Schalke, STVV en de Rode Duivels."

Het WK halen wordt een must, volgens Saintfiet. "Afhankelijk van hoe zijn contract in elkaar zit, zal het gedaan is als het WK niet gehaald wordt. Die landen van dat niveau zeggen goodbye tegen die trainer als het WK gemist wordt."

Sander De Graeve

Ivoorkust \\ Gabon
 
 
Reacties.