Imke Courtois juicht vrouwelijke ref in Jupiler Pro League toe, De Vlieger en Peeters zijn het oneens: Zo nog moeilijker in België" vs. "Je bent toch minder agressief?"

10 september 2017 23:02

In de Bundesliga was er zondag een primeur te zien. Voor het eerst floot met Bibiana Steinhaus een vrouwelijke ref een wedstrijd in de Duitse hoogste klasse.

De 38-jarige Bibiana Steinhaus, politiebeambte van beroep, trok prima haar streng in de partij tussen Hertha Berlijn en Werder Bremen. "Ze straalt iets uit", vond Imke Courtois, die haar al kende uit het verleden, in Sports Late Night. "Dit is een goed voorbeeld, hopelijk wordt de lijn in andere landen doorgetrokken."

De meningen van andere tafelgasten Geert De Vlieger en Bob Peeters waren verdeeld. "De scheidsrechters krijgen in België al zo weinig krediet, als vrouw wordt het misschien nog moeilijker?", vroeg De Vlieger zich af.

"Of net niet", repliceerde Peeters. "Want als man ga je toch minder agressief tekeer tegen een vrouwelijke scheidsrechter." Hoe dan ook een thema dat de nodige discussie oplevert.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Werder Bremen \\ Hertha Berlin
 
 
Reacties.