Europese horizonten: "Als we zo spelen, krijgen we er vijf om de oren" vs "Als we goed staan, kunnen we van iedereen winnen"

13 september 2017 11:26

Zulte Waregem wilde maar wat graag tegen KV Kortrijk uitpakken met een driepunter om zo met een goed gevoel het treffen met Nice aan te vatten. Het werd echter een gelijkspelletje én wat werkpunten. En Nice maakte ondertussen indruk tegen Monaco: 4-0.

“Misschien waren mijn spelers wel een beetje onder de indruk van de manier waarop Nice speelde tegen Monaco, al hadden we het in de bespreking geen enkele keer over de Europa League gehad. Maar het eerste kwartier was niet goed en dat zal donderdag niet mogen”, besefte Francky Dury.

Onur Kaya was zelfs nog een tikkeltje scherper: “Als we zo spelen tegen Nice, dan krijgen we er vijf om de oren. Maar het zal een andere wedstrijd worden met een compleet andere sfeer. Het wordt sowieso wel een leuke ervaring voor iedereen. We moeten er ook van genieten.”

Nice? Een goed elftal, maar wij ook

Mogelijk kan Kaya zelf ook schitteren op het Europees toneel: “Ik voel me zeer goed, ben fysiek in orde en ik heb deze keer een heel goede voorbereiding kunnen maken, dat is anders dan vorig seizoen. Voorin klikt het met Sander, Nill, Peter & co.”

En dus liggen er mogelijkheden tegen Nice, beseft ook Timothy Derijck: “Nice is een goed elftal, maar wij zijn ook een goed elftal. Het zal een andere insteek zijn in vergelijking met de competitie, want ze zullen het spel willen maken. Voor ons wordt dat ook een andere aanpak. Ik ben echt benieuwd, maar als je goed staat kan je van iedereen winnen.”

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Zulte Waregem \\ Nice
 
 
Reacties.