Sander Coopman legt uit waarom hij weg wilde bij Club Brugge: "Ik heb drie dagen gewacht, toen was mijn besluit genomen"

13 september 2017 07:40

Sander Coopman koos voor het tweede seizoen op rij voor een uitleenbeurt aan Zulte Waregem. Bij de Belgische bekerwinnaar behoort de huurling van Club Brugge regelmatig tot de uitblinkers.

Of de 22-jarige Coopman ooit zijn plaats verovert bij Club, zal de toekomst uitwijzen. Weinig huurlingen keren namelijk succesvol terug. "De concurrentie is er veel groter, dat is zeker", geeft de middenvelder aan in Het Nieuwsblad.

Toch zit hem ook iets dwars. "Als ik zie dat ze dan gasten aantrekken van 18, 19 jaar dan denk ik toch: De beloften zijn toch even goed? Ik heb er al veel zien toekomen die geen minuut met de A-ploeg hebben gespeeld. Weet je, assistent-trainer Rudi Cossey en Vincent Mannaert zeiden me dat de hoofdtrainer heel tevreden was. Maar ik had dat al meer gehoord."

De Europa League in

"En dus vroeg ik of Leko mij dat niet eens zelf kon zeggen? Ik heb drie dagen gewacht. En toen was mijn besluit genomen. Terug naar Zulte Waregem, met een coach die in mij gelooft en waar ik eindelijk een keer een seizoen niet van nul moest beginnen. Een tweede uitleenbeurt als een soort herexamen, ja. Alles of niets. Maar plots wilde Antwerp betalen wat Club vroeg en ik moest ik er gaan praten. Ik zei er eerlijk: Mijn voorkeur gaat naar Zulte Waregem. Mee de Europa League, die we toch samen hadden afgedwongen, in."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ Nice
 
 
Reacties.