Essevee Europees: Hoe zou het nog zijn met de basiself die Austria Wien met 1-4 versloeg?

14 september 2017 19:45

Zulte Waregem begint op donderdag met een thuismatch tegen het grote Nice aan een nieuw Europees avontuur. Voor de derde keer in een dikke tien jaar speelt het in de Europese poules. Maar hoe was het ook alweer die eerste keer, met semi-profs? En waar zitten zij nu?

Tegen Ajax en Espanyol verloren ze zwaar in de groepsfase - toen nog in groepen van vijf en met vier wedstrijden per ploeg. Maar door overwinningen in en bij Austria Wien en thuis tegen Sparta Praag hadden ze zich wel geplaatst voor de 1/16e finales. Daarin bleek Newcastle United te sterk.

Een speciaal en knap avontuur van Essevee werd het sowieso, temeer ze met flink wat semi-profs speelden die naast het voetbal nog een andere job hadden. Een job waar sommigen achteraf overigens ook terug naartoe keerden.

De eerste groepsmatch - in en tegen Austria Wien - werd toen met 1-4 gewonnen. Welke 11 spelers stonden toen in de basis voor Zulte Waregem? En hoe gaat het nu met hen? Dat probeerden we te weten te komen. Opgelet: het laden van de video kan enkele seconden duren.

Aernout Van Lindt

Europa League \\ Zulte Waregem \\ Nice
 
 
Reacties.