Voor Boeren, voor progressie en voor de Coëfficiënt - Zulte Waregem heeft een missie: "Alle ogen op ons gericht? Wel ..."

14 september 2017 11:05

AA Gent, Club Brugge en KV Oostende haalden de groepsfase niet, en dus hangt de Europese coëfficiënt vooral af van Anderlecht en Zulte Waregem. "We hebben onze verantwoordelijkheid", aldus Francky Dury.

Francky Dury wil geen mal figuur slaan in Europa en tegelijk ook blijven mikken op play-off 1: "Zijn alle ogen zijn op ons gericht? Dat is een verantwoordelijkheid die je moet dragen als je een bekerfinale wil winnen, maar dat mag ons enkel alleen maar motiveren."

"We hebben een goede, mooie kern van 26 spelers. We moeten dit kunnen opvangen", is Dury optimistisch naar de toekomst toe. Enkel Sammy Bossut is geblesseerd, verder blaakt iedereen van gezondheid. Ook Timothy Derijck zit in de kern voor Nice.

"We willen graag proberen winnen. Makkelijk zal dat niet zijn tegen een sterke ploeg als Nice, maar we willen uitgaan van onze eigen sterktes. En dus zelf het spel proberen te maken. Wie zich aanpast aan de tegenstander, die heeft geen idee, geen plan."

Selectie Essevee: Leali, Bostyn, De Nayer, De fauw, Baudry, Heylen, Derijck, Walsh, Hamalainen, De Mets, Kaya, De Pauw, Oldrup Jensen, Doumbia, De Sart, Kastanos, Coopman, Leya Iseka, Šaponjić, Olayinka

De bezoekers uit Nice willen Zulte Waregem zeker niet onderschatten. "De 4-0 tegen Monaco is het verleden, er zijn geen favorieten op het Europese toneel en de Belgische ploegen deden het de voorbije jaren erg goed", aldus coach Favre.

Wesley Sneijder is er dan wel niet bij, met Mario Balotelli is er een echte ster aanwezig aan de Gaverbeek. "Ach, ik speelde op mijn 19e al tegen Ibrahimovic. We gaan niet strijden om zijn truitje", kon Davy De fauw er wel om lachen.

Een gokje op Essevee kan van een bonus aan 200% tot 80 euro meteen 260 euro maken, de bezoekers leveren je aan dezelfde voorwaarden 176 euro op.

Redactie

Europa League \\ Zulte Waregem \\ Nice
 
 
Reacties.