Francky Dury beseft: "Zag het ook met Anderlecht en Feyenoord" en "Geen enkele Belgische ploeg kan dat"

15 september 2017 11:22

Francky Dury en Zulte Waregem slikten een grote nederlaag tegen Nice: 1-5. En toch wilde de coach van Essevee niet al te negatief doen. "We wisten het op voorhand dat Nice een goede ploeg was en we moeten dit aanvaarden."

"Ik heb dinsdag en woensdag hetzelfde gezien wat ook bij ons het verschil was. Anderlecht tegen Bayern, Feyenoord tegen Manchester City en wij tegen Nice: dat is Europa", aldus Francky Dury. "We moeten er niet flauw over doen: we moeten dit aanvaarden, maar we moeten er ook lessen uit trekken."

"Elke fout wordt bijna afgestraft. Na de wedstrijd dacht ik luidop dat als Nice eruit gaat tegen Napels, dan is er toch al heel veel verschil tussen ons en die andere ploeg. Ik wil niet het kleine Zulte Waregem uithalen, maar we moeten vaststellen dat we tekort komen tegen Nice deze keer. Hopelijk worden we nog sterker."

"Het vierde doelpunt? Ik ken in België geen enkele ploeg die zo snel kan omschakelen en het ook kan afwerken. Dat is het verschil tussen de competitie en Europa League", klonk het nog. Opgelet: het laden van de beelden kan enkele seconden duren:

Aernout Van Lindt

Europa League \\ Zulte Waregem \\ Nice
 
 
Reacties.