Ongelooflijk: Juventus-voorzitter riskeert zware schorsing omwille van... banden met maffia

15 september 2017 20:51

De disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) zou Juventus-voorzitter Andrea Agnelli een schorsing van maximaal 2,5 jaar willen opleggen. De preses van de Oude Dame wordt er van verdacht zaken gedaan te hebben met de maffia.

Er zouden banden zijn met de beruchte clan ‘Ndrangheta. Agnelli en drie andere bestuurders van Juventus worden gedagvaard door de FIGC. Volgens het parket zou ‘Ndrangheta binnengedrongen zijn in de harde supporterskern van de Oude Dame.

Agnelli wordt ervan verdacht te hebben onderhandeld met de maffiaclan uit Calabrië over de massale verkoop van tickets en abonnementen. In de Serie A kunnen supporters echter maximaal vier tickets per keer kopen. ‘Ndrangheta maakte daar volgens het parket van Turijn misbruik van en verkocht de tickets boven hun waarde of deelde ze uit aan amokmakers.

Voorzitter ECA

Volgens Italiaanse media heeft de disciplinaire commissie van de FIGC dertig maanden schorsing en een boete van 50.000 euro gevorderd tegen Agnelli. Commissievoorzitter Giuseppe Pecoraro wil de schorsing ook doortrekken op het Europese niveau.

Agnelli werd vorige week nog verkozen tot voorzitter van de European Club Association (ECA). De Juve-voorzitter ontkent de aantijgingen. Hij gaf wel toe gesproken te hebben met Rocco Dominello, een Ultra die gelinkt wordt aan ‘Ndrangheta en veroordeeld werd tot zeven jaar celstraf.

Serie A \\ Juventus \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.