Bayern München dendert voort en vier Belgen in Stuttgart-Wolfsburg (met spitsenkoppel Origi-Dimata)

16 september 2017 17:31

De Duitse Bundesliga had zaterdagnamiddag weer een goed gevuld programma. Kampioen en Anderlecht-killer Bayern ging op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Hoffenheim en in Stuttgart kwamen maar liefst vier Belgen in actie.

Door de blessure van Mario Gomez waren Divock Origi en Landry Dimata de spitsen van dienst voor Wolfsburg. De twee bakten er echter niets van: nauwelijks doelgevaar en zelfs geen enkele poging tussen de palen.

Doelman Casteels werd kort voor de rust één keer gepasseerd en zo won Stuttgart met 1-0. Feestje voor invaller Orel Mangala en co.

Bayern was opnieuw niet te houden en boekte dan ook een logische overwinning tegen Mainz. Robben en Lewandowski maakten elk twee doelpunten, nota bene op assists van tweemaal Müller en tweemaal Kimmich.

Bij Werder Bremen moest Ishak Belfodil (ex-Standard) al na 20 minuten invallen door een blessure. Hij kon echter niet scoren en verloor uiteindelijk met 1-2 van Schalke.