Amateurclub Rupel Boom verliest duizenden euro's door bekerformat: "We zouden eigenlijk onze U17 moeten sturen om het belachelijke aan te kaarten"

18 september 2017 18:13

De eersteklassers komen erbij in de bekercompetitie en natuurlijk verhoogt dat de aandacht. Maar voor de amateurclubs is het niet altijd een zegen. Rupel Boom is één van die clubs die duizenden euro's verlies zal lijden door de verplaatsing naar Eupen.

Technisch directeur Urbain Spaenhoven zag het eerst wel zitten. Tot hij hoorde dat zijn ploeg toch niet thuis zou mogen spelen. "Ik ben een tegenstander van de huidige bekerformule, al jaren", klinkt het duidelijk. "De kleine ploegen hebben geen enkel voordeel meer."

"Ja, normaal gezien mogen ze thuis spelen. Behalve als de tv beslist om de match uit te zenden, zoals bij ons. En dan vragen ze naar de lichtsterkte. Wij hebben 400 lux, maar voor de tv moet je 800 lux hebben. Je moet mij eens zeggen welke amateurclub dat heeft..."

Spelers moeten twee dagen verlof pakken

En zo wordt een mooie affiche ineens een nachtmerrie. "Eupen was nu ook niet de droomloting. Maar nu moeten we voor een gedeelde recette voor 800 man gaan spelen: 1500 euro voor de ref, 750 euro aan eten en 600 euro voor de bus... En ingang aan 5 of 10 euro. Je kan ook rekenen zeker?"

Daarbij komt nog het ongemak voor de spelers. "Ze moeten nu woensdag vrijaf vragen, maar ook donderdag, want we zullen pas om 3u terug zijn. Als je op zondagmiddag speelt heb je trouwens geen 800 lux nodig. Eigenlijk is dit belachelijk en zouden we het belachelijk moeten behandelen. We zouden onze U17 moeten sturen... Maar goed. Zet die profclubs er eens van in de eerste ronde in..."

Beker van België \\ Eupen \\ Rupel Boom
 
 
 
Reacties.