AA Gent bibberend voorbij strijdend ASV Geel

20 september 2017 22:22

AA Gent mag zich opmaken voor de volgende bekerronde, maar het was een overwinning zonder glans. Gent speelde zwak en liet amateurclub Geel tot 2 keer terug in de match komen, maar met 3 treffers zorgde Milicevic voor de kwalificatie.

Na de desastreuze competitiestart is de beker nog een stukje belangrijker geworden voor AA Gent. Toch roteerde Hein Vanhaezebrouck. Hij liet een handvol spelers die de winst tegen KVO afdwongen rusten zodat De Smet, Kalu, Machado, Thoelen en Andrijasevic zich mochten tonen.

De bekerdroom van de talrijk opgedaagde Geelse voetballiefhebbers kreeg al bijzonder snel een flinke knauw. Een onnodige fout naast het halve maantje, meer had Milicevic niet nodig om zijn team al voor de tiende minuut op voorsprong te trappen. (0-1)

Het niveau van het spel was bedroevend. Je kon het individuele kwaliteitsverschil tussen de spelers van Gent en Geel duidelijk merken op de groene mat, collectief was het allemaal te weinig. Slordigheden stapelden zich op en echte kansen kregen we van Gent voor de pauze niet meer voorgeschoteld.

Hein schudde het hoofd en de thuisploeg stak de neus meer dan eens aan het venster, al moest Thoelen de handen slechts één keer uit de mouwen steken op een deviatie van Karadayi aan de eerste paal.

Twee strafschoppen

Onmiddellijk na de pauze incasseerde Gent een flinke tik. Kalu met de fout op Zaidi en ref Visser wees naar de stip. Een lichte strafschop, maar daar maalde Kerckhofs niet om en trapte hard in de benedenhoek binnen. 1-1 en het Leunenstadion ontplofte.

De avond van Milicevic

De vreugde was van korte duur want ook Gent kreeg een elfmeter toegekend na handspel. Milicevic stuurde doelman Lenaerts de verkeerde kant op en zette zo de scheve situatie weer recht. (1-2) Schaapjes op het droge, denk je dan. Niets was minder waar want met nog 20 minuten op de klok kreeg Nelissen vrije baan en trapte de gelijkmaker in het dak van het doel. (2-2)

Het werd echt de avond van Milicevic want ook de derde kwam van zijn voet en zo behoedde hij Gent voor een blamage in het Leunenstadion. Dat Vanaken nog op de lat kopte, toont hoe nipt de kwalificatie is.

Robby Morren

Beker van België \\ KAA Gent \\ ASV Geel
 
 
Reacties.