Emery laat Neymar thuis en zet de puntjes op de i in penaltysoap

22 september 2017 17:02

PSG staat woensdagavond voor een ware titanenstrijd met Bayern München. Dit weekend moeten ze echter eerst nog op bezoek bij Montpellier. Dat zal zonder sterspeler en recordtransfer Neymar gebeuren, want het Braziliaanse wonderkind moet verstek geven voor de wedstrijd.

PSG-trainer Unai Emery wil geen enkel risico nemen met het oog op de belangrijke Champions Leaguewedstrijd tegen Bayern München woensdagavond. Hij nam zijn sterspeler niet op in de selectie tegen Montpellier (aftrap zaterdag om 17u). Volgens l'Equipe kampt de Braziliaan met een lichte voetblessure.

Penaltydebacle

Emery kwam tijdens de persconferentie vooraf aan het duel ook even terug op het penalty-incident met Edinson Cavani en Dani Alves (dat kon u HIER lezen). "Er zijn twee spelers bij ons in staat om strafschoppen te nemen: Cavani en Neymar", was Emery duidelijk. "Vanaf nu hebben we een eerste en een tweede keuze. Ik zal hen laten weten wat de hiërarchie is. Maar het gaat vooral om het nemen van verantwoordelijkheid. Een 3-0 voorsprong is anders dan een 0-0 stand."

De hele hetze kwam er doordat Neymar zondag een penalty opeiste tegen Lyon na een 1-0 voorsprong. Dit was tegen de zin van Cavani en die liet dit duidelijk merken. Ook Dani Alves kwam zich in het debacle moeien. Cavani trapte uiteindelijk de penalty maar miste. Volgens L'Équipe probeerde Neymar nu de controverse achter zich te laten door donderdag tijdens de training voor de hele ploeg zijn excuses aan te bieden.

Redactie

Ligue 1 \\ PSG \\ Montpellier
 
 
 
Reacties.