Cavani en co zullen een vette kluif hebben om deze speler bij te halen in de topschuttersstand

23 september 2017 15:32

Lille OSC bleek gisterenavond tien maten te klein voor AS Monaco, dat zich voor even weer op gelijke hoogte nestelt naast leider PSG. Aanvaller Radamel Falcao heeft een groot aandeel in het succes van de Monegasken.

AS Monaco is niet van plan om PSG een vrijgeleide richting titel te gunnen in de Ligue 1. Gisteren wonnen de Monegasken overtuigend met 0-4 op het veld van Rijsel. Coach Leonardo Jardim had geen plaats voor Youri Tielemans in de basiself. De 16e plaats die de Belg kreeg van l'équipe in de rangschikking van 20 grootste talenten ter wereld vertaalt zich vooralsnog dus niet naar het veld.

Dat Monaco het zo goed doet is enigszins verrassend na de exodus van vele sleutelspelers in het tussenseizoen. Radamel Falcao bleef vorig jaar ondanks 21 goals wat in de schaduw van toptalent Kylian Mbappé (nu PSG), maar voert nu de topschuttersstand aan met 11 goals in 7 wedstrijden. Daarmee laat de Colombiaan onder meer Cavani (7 goals), Balotelli (5 goals) en Neymar (4 goals) ruim achter zich.

Vorig seizoen was Cavani autoritair leider in met maar liefst 35 rozen. De Uruguayaan en zijn teammaats komen vandaag om 17 uur nog in actie met PSG op het veld van Montpellier. Falcao scoorde gisteren twee keer voor Monaco. De PSG-speler weet dus wat hem te doen staat.

Redactie

Ligue 1 \\ Nice \\ Monaco \\ PSG \\ Lille OSC \\ Montpellier \\ Angers
 
 
Reacties.