Anderlecht-huurling Wout Faes optimistisch na de coachwissel bij Anderlecht: "Misschien komen er dan meer kansen voor mij"

05 oktober 2017 16:41

Wout Faes voetbalt net als vorig seizoen in de Eredivisie. Na een halfjaar bij Heerenveen en een deel van de voorbereiding bij Anderlecht is de Kempenzoon nu bij Excelsior aanbeland. Als paars-witte huurling volgde hij de situatie bij zijn broodheer op de voet.

"Het was moeilijk om de veranderingen niet te volgen", lacht Faes in gesprek met Voetbalkrant.com. "De komst van Hein Vanhaezebrouck zat eraan te komen. Ik heb veel respect voor René Weiler, die Anderlecht kampioen maakte en de kwartfinales haalde in de Europa League. Maar Vanhaezebrouck is een toptrainer, dat bewees hij bij Gent. We zullen zien wat het nu bij Anderlecht geeft."

Ik ken enkele jongens met wie hij samenwerkte bij Gent, die waren positief

Meer dan Weiler geeft Vanhaezebrouck opportuniteiten aan de jeugd. "Misschien zijn er volgend jaar inderdaad meer kansen voor mij. Dat zal de toekomst uitwijzen", gaat Faes verder. "Ik ken enkele jongens met wie hij samenwerkte bij Gent. Die waren positief. Het zal afwachten zijn tot ik daar ben. Nu concentreer ik me op Excelsior. Daar ervaring lukt nu goed."

Ik denk dat ik nu drie à vier jaar voor sta op veel van mijn leeftijdsgenoten

Spijt dat hij zijn kans niet vroeger kreeg bij de Belgische recordkampioen heeft Faes niet. "Ik ben 19, dat is heel jong voor een centrale verdediger. Ik speelde bij Heerenveen twee mindere matchen, terwijl men de goeie matchen al eens vergeet."

"Mentaal ben ik veel sterker uit die periode gekomen. Ik denk dat ik nu drie à vier jaar voor sta op veel van mijn leeftijdsgenoten", beseft Faes het nut van een uitleenbeurt. "Ik hoop daar in de toekomst de vruchten van te plukken."

Wie Faes live aan het werk wil zien, kan vrijdagavond naar Den Dreef in Leuven afzakken. Daar spelen de nationale beloften hun derde EK-kwalificatieduel tegen Zweden (aftrap om 20 uur). Online betaal je slechts 5 euro voor een ticket. Meer info via deze LINK.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Excelsior \\ Heerenveen
 
 
Reacties.