Griekenland doet prima zet, Nederland moet met 6-0 winnen van Zweden: "Laat het telraam maar thuis"

07 oktober 2017 22:42

Negen wedstrijden werden er gespeeld op zaterdagavond in de Europese poules richting het WK 2018 in Rusland. Met daarbij enkele interessante resultaten en een paar nieuwe teams die een stap zetten richting het WK.

Nederland won wel op bezoek bij Wit-Rusland, maar helemaal van harte was dat niet. Een strafschop van Robben en een vrije trap van Depay zorgden voor de 1-3, maar het was opnieuw een schamele vertoning van Oranje. Als ze nog door willen, moeten ze met 6-0 winnen van Zweden aanstaande dinsdag.

"Laat het telraam maar thuis", gaf Arjen Robben na de overwinning in Wit-Rusland eerlijk toe. "6-0 zal echt niet gebeuren tegen Zweden. Ach, het is rot dat je na een 1-3 overwinning toch nog met zo'n slecht gevoel staat."

Frankrijk had het knap lastig in Bulgarije, maar na een vroege voorsprong van Matuidi kwam het nooit echt in de problemen. Zweden had eerder op de avond al zwaar uitgehaald tegen Luxemburg: 8-0.

Gek nieuws voor Zwitserland. Het won met 5-2 van Hongarije en heeft zo 27 op 27 in zijn WK-kwalificatiegroep, maar het is nog niet zeker van plaatsing. Daarvoor moet het in Portugal minstens een puntje pakken, want ook de Portugezen bleven foutloos. In Andorra was het Ronaldo die zijn land op weg zette naar winst.

In de groep van de Belgen deed Griekenland een reuzenzaak, door te gaan winnen in Cyprus. Soteriou had de thuisploeg op voorsprong gezet, maar Mitroglou en Tziolis deden de boeken dicht. Griekenland springt over Bosnië naar de tweede plek in de groep. Estland won ruim bij Gibraltar.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Aernout Van Lindt

Nederland \\ Wit-Rusland
 
 
Reacties.