Advocaat geeft er een lap op: "Wie heeft er hier op niveau gevoetbald? Niemand! Ik, ja"

07 oktober 2017 15:01

Nederland weet wat het vanavond moet doen: winnen van Wit-Rusland en liefst met een karrenvracht goals verschil. Want dinsdag spelen ze tegen Zweden om die nog voorbij te steken hebben ze heel wat doelpunten nodig. En twee keer winst natuurlijk...

Dick Advocaat weet dat zijn ploeg maar liefst zes goals moet ophalen in die twee matchen. En met het parcours van Nederland de laatste drie jaar in het achterhoofd wordt dat zelfs tegen Wit-Rusland geen sinecure.

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat we twee keer winnen", aldus Advocaat. "De ploeg gelooft daar ook in. Er zijn twee manieren om Wit-Rusland te bestrijden. Vanaf minuut één druk zetten of ze laten komen. Dan creëer je ruimte voor jezelf. Ik begrijp overigens niet dat Oranje moet aftrappen op een moment dat de uitslag van het duel tussen Zweden en Luxemburg al bekend is."

De journalisten begonnen daarna te vragen naar zijn tactiek. "De meesten die hier zitten, hebben allemaal gevoetbald. Maar niet op dat niveau, nee. Dat kan niemand hier zeggen, of althans heel weinig. Ik, ja."

Johan Walckiers

Nederland \\ Wit-Rusland
 
 
Reacties.