Dury (bijna) sprakeloos na blamerende nederlaag: "Dat was Comedy Capers"

24 oktober 2017 08:19

De ontgoocheling was groot bij Zulte Waregem na de 2-5 nederlaag tegen Waasland-Beveren. Francky Dury was zelfs sprakeloos. Al gaf hij toch wel enkele vegen uit de pan, want vijf doelpunten slikken stond niet in zijn sterren geschreven.

Dury voelde de bui wel snel hangen: "Er was meteen ontgoocheling, ja. We wilden ons centrum goed gesloten houden, maar Thelin kan twee keer snel scoren. Eigenlijk kan zoiets niet: ofwel leg ik het verkeerd uit, ofwel pikken de spelers het niet op."

Wat er bij doelpunt drie en vier gebeurde? Daar kon de coach van Zulte Waregem helemaal niet bij: "Dat is niet ernstig meer. Echt wel Comedy Capers. Ik zet mijn spelers graag uit de wind en als coach moet zoiets ook, maar ik wil weten wat er omging in de hoofden van mijn spelers", pakte hij Baudry en Leali toch wel hard aan.

"Op zo'n manier doelpunten slikken ... Neen, verdorie, dit is niet leuk. Ik ben sprakeloos. Een pluspunt? We hebben veel initiatief getoond." Essevee zit na een 0 op 9 in de hoek waar de klappen vallen, maar play-off 1 is uiteraard nog niet verdwenen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.