De Omerta van de Videoref: Delferière wil reageren, maar mag niet

28 oktober 2017 07:30

Charleroi-AA Gent werd overschaduwd door heisa om de arbitrage. Bij twee strafschopfases schreeuwden de Buffalo's moord en brand, maar Delferière gaf geen krimp.

Bij de eerste, een overtreding op Yuya Kubo, ging Delferière nog kijken naar de beelden, maar achtte hij het te licht voor een strafschop. Daar kon je over discussiëren, maar over de fase in het absolute slot niet.

Baby leek wel te willen volleyballen in de zestien en sloeg de bal naar de grond. Alleen, er kwam geen reactie bij ref Delferière. Niet meteen en ook niet nadat hij omsingeld werd door Gent-spelers.

Ik ben voorstander van open communicatie, maar ik mag niets zeggen -Sébastien Delferière

Volgens Brecht Dejaegere had Delferière geen signaal gekregen van de Videoref, Tim Pots. Dat kan u hier lezen. Hoe de vork echt in de steel zit, zullen we wellicht nooit weten. Op de voorstelling van de Videoref werd immers al aangehaald dat scheidsrechters achteraf niet mogen reageren over fases waarin de Videoref gebruikt werd.

Delferière kon gisteren niet anders dan zich verontschuldigen bij de pers. "Ik ben ook voorstander van open communicatie, maar ik mag niets zeggen", aldus de scheidsrechter.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent
 
 
Reacties.