Januzaj voelt zich na twee jaar afwezigheid klaar voor de rol van Carrasco: "Ik ken die positie al van toen ik bij Anderlecht speelde"

07 november 2017 18:28

De drie verrassingen in de selectie van Roberto Martinez stonden dinsdagnamiddag voor de eerste training de pers te woord. Adnan Januzaj is voor het eerst sinds september 2015 weer bij.

Adnan Januzaj dankt zijn selectie aan een sterk seizoensbegin bij Real Sociedad. Of zijn oproeping een verrassing was? "Ik was blij toen ik zag dat ik opgeroepen werd, maar ik ben altijd voor de volle honderd procent op mijn club gefocust", zei de vleugelspeler een keer of tien. "Daar doe ik wat van me gevraagd wordt."

Januzaj ruilde op z'n 22ste de Premier League in voor La Liga. "Of de Spaanse competitie me beter ligt dan de Engelse is moeilijk te zeggen. Ik hou van technisch voetbal, en Real Sociedad is een club die mooi voetbal brengt. Bovendien gelooft de coach in mij. Dat is het voornaamste."

Ik geef alles waar de coach me zet, verder denk ik niet te veel na

Bondscoach Roberto Martinez wil Januzaj testen in de rol van Yannick Carrasco. Een positie die de Kosovaarse Belg niet afschrikt. "Ik ben niet snel nerveus te krijgen. De rol van Carrasco heb ik overigens al meermaals vervuld, ook bij Sunderland."

"Ik ben er al meer vertrouwd van bij Anderlecht. We speelden er in een 3-4-3. Ik speelde zowel op de 10, maar ook op links. Waar je coach me ook posteert, ik zal alles geven. Voor het overige denk ik er niet te veel over na. Enkel de toekomst zal uitwijzen wat brengt."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ La Liga \\ Anderlecht \\ Sunderland \\ Real Sociedad \\ België
 
 
Reacties.