Kroatië al bijna op het WK, dubieuze elfmeter tegen Noord-Ierland, Nederland speelt dramatisch en Leekens viert debuut in mineur

09 november 2017 22:48

De Rode Duivels? Die komen pas op vrijdagavond in actie tegen Mexico. Op donderdag waren er echter ook al heel veel interessante én belangrijke duels. We gidsen u even mee.

In Europa stonden twee levensbelangrijke WK-kwalificatiematchen op het programma. Noord-Ierland nam het op tegen Zwitserland en verloor met het kleinste verschil, door een strafschop omgezet door Rodriguez. Al was er veel te doen om die strafschop, een (vermeende) handsbal:

Kroatië van zijn kant won dan weer vlotjes van Griekenland en lijkt het WK-ticket al bijna op zak te hebben. Modric, Kalinic, Perisic en Kramaric scoorden, enkel Papasthopoulos kon wat tegen doen: 4-1.

Verder waren er ook flink wat vriendschappelijke duels. Stanciu speelde in de basis met Roemenië tegen Turkije en won met 2-0.

Vooral de nederlaag van Hongarije in Luxemburg viel echter op. De vuurdoop van Georges Leekens draaide dus op een sisser uit, Joachim (Lierse) zorgde voor het eerste doelpunt.

En ook nog:

Schotland - Nederland 0-1
Iran - Panama 2-1
Finland - Estland 3-0
Nicaragua - Dominica 3-0
Armenië - Wit-Rusland 4-1

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Anderlecht \\ Lierse SK \\ Tubeke \\ Luxemburg \\ Zwitserland \\ Noord-Ierland \\ Kroatië \\ Hongarije \\ Griekenland
 
 
 
Reacties.