Zwitserland naar het WK na draak van een match: "Leek alsof er koeien hadden gescheten op het veld"

12 november 2017 19:53

Zwitserland trok met een goede uitgangspositie terug naar eigen land voor de terugmatch tegen Noord-Ierland. Een lichte (onbestaande?) strafschop zorgde voor het verschil. Kon Zwitserland de voorsprong vasthouden? Het werd een nagelbijter.

Het was aan Noord-Ierland om minstens een keer te scoren om kwalificatie te proberen afdwingen, maar in een erg gesloten wedstrijd werd dat niet makkelijk.

Bovendien lag het veld ook bijzonder slecht in Basel. "Het leek alsof er een hordel koeien over het veld heeft gescheten vlak voor de match", was er veel kritiek op de grasmat.

Seferovic miste misschien de grootste kans tien minuten voor tijd, verder was het eigenlijk een eerder droeve wedstrijd, in de laatste minuut werd een bal van Noord-Ierland op de lijn gered.

De 0-0 was wel voldoende voor Zwitserland om naar het WK in Rusland te mogen, na een 27 op 30 in een groep met Portugal.