Belgische Italianen likken hun wonden nu er geen WK volgt: "Met deze onbekwame trainer zouden we ons in Rusland belachelijk maken"

14 november 2017 18:16

Voor het eerst sinds 1958 is Italië niet aanwezig op de wereldbeker. De viervoudige winnaar van het WK geraakte in de barrages niet voorbij Zweden. De Belgische Italianen voelden de bui na het 1-0-verlies uit de heenmatch al hangen.

"Ik geloofde er, net als veel mensen met mij, niet meer in", vertelt de 68-jarige Paolo Bruno, verantwoordelijke van de vijf supportersclubs van Juventus in België. "Naar mijn persoonlijke mening is het niet slecht dat dit Italië in deze fase overkwam. In Rusland zou men zich volstrekt belachelijk maken."

Ik begrijp niet dat de Italiaanse voetbalbond voor een onbekwame man als Ventura koos - Paolo Bruno

Zelfmoord tegen Spanje

Coach Giam Piero Ventura is voor Bruno de gebeten hond. "Hij is een trainer voor een middelmatige ploeg, maar meer ook niet. In de groepsfase bekampte hij Spanje in een 4-2-4, dan pleeg je zelfmoord."

"Ik begrijp niet dat de Italiaanse voetbalbond na het vertrek van Antonio Conte naar Chelsea voor een onbekwame man als hem koos. Conte had twee jaar geleden op het EK veel slechtere spelers ter zijn beschikking, maar haalde het maximum uit de groep.

Dit is erg voor Buffon, die gokte en zijn zesde mondial wilde betwisten - Paolo Bruno

Geen nummer 6 voor Buffon

Door de verrassende uitschakeling stopt ook de internationale carrière van Gianluigi Buffon vroegtijdig. "Dit is erg voor hem, want hij wilde zijn zesde mondial betwisten. Hij kondigde zijn afscheid eerder al aan. In die zien was die beslissing een gok."

En dus zullen Bruno en vele andere Belgische Italiaan deze zomer enkel voor de Rode Duivels kunnen supporteren. "België blijft onze tweede ploeg, al heb ik ook hier mijn twijfels over de coach. Met een toptrainer is de wereldtitel mogelijk. Het wordt hoe dan ook een rustige zomer."

Serie A \\ Juventus \\ Italië \\ Zweden
 
 
 
Reacties.