Guardiola vol lof over ploegmaat De Bruyne: "Hij doet me denken aan Eto'o"

17 november 2017 22:55

Manchester City is de fiere leider in de Premier League. De 'Citizens' koppelen aantrekkelijk voetbal aan dodelijke efficiëntie. Eén van de exponenten hiervan is Gabriel Jesus. In aanloop naar de match tegen Leicester City steekt Guardiola de loftrompet over de Braziliaanse international.

Gabriel Jesus gold als een absoluut toptalent in zijn thuisland Brazilië. Hij verteerde de stap naar de Premier League schijnbaar moeiteloos. Dit seizoen staat zijn teller ondertussen al op 14 goals in 20 wedstrijden.

Afwerker pur sang

Dat is ook zijn coach Pep Guardiola niet ontgaan. Op een persconferentie voor de match tegen Leicester van komend weekend liet hij lovende woorden vallen over zijn spits: "Hij is een killer in de zestien meter, hij doet me denken aan Samuel Eto’o van Barcelona."

Enorm potentieel

Volgens de Spaanse oefenmeester heeft hij nog een grote progressiemarge: "We willen hem helpen om een nog betere speler te worden. Hopelijk blijft hij de komende jaren hier. Hij heeft alles om een van de beste spitsen ter wereld te worden, maar hij moet zich verbeteren."

Premier League \\ Manchester City \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.