Edwin van der Sar over afscheid van Buffon bij Italië: "Staat al een paar dagen op mijn netvlies"

18 november 2017 16:11

Afgelopen week was er het afscheid van Buffon bij de nationale ploeg van Italië na de pijnlijke uitschakeling tegen Zweden in de barrages voor het WK in Rusland. Ex-doelman bij onder meer Manchester United en Ajax, Edwin van der Sar, had het hier heel moeilijk mee.

De algemeen directeur van Ajax heeft met heel veel pijn gekeken naar het afscheid van Gianluigi Buffon bij de Italiaanse nationale ploeg.

"Het beeld van de verliezende Gianluigi Buffon in de play-offs van de WK-kwalificatie staat al een paar dagen op mijn netvlies", aldus van der Sar tegenover De Telegraaf. "Het interlandafscheid van deze grootse doelman doet me meer dan andere topvoetballers die van het hoogste podium verdwijnen."

Respect voor 'legende'

Het respect bij van der Sar voor Juventus-doelman Buffon is ook zeer groot: "Zijn eergevoel, werklust en uitstraling heb ik altijd prachtig gevonden. Zo’n legende gunde ik het WK-podium om af te zwaaien", zei een lovende van der Sar nog.

Premier League \\ Serie A \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Manchester United \\ Juventus \\ Sampdoria \\ Italië \\ Zweden
 
 
 
Reacties.