Trainerswissel bij Dortmund mist effect niet: meteen 0-2 zege onder nieuwe coach Peter Stöger

13 december 2017 06:37

Exit Peter Bosz, enter Peter Stöger bij Borussia Dortmund en met effect want de Duitse topclub heeft gisteravond eindelijk nog eens een competitiematch gewonnen. Op het veld van Mainz 05 werd het 0-2. Is de gele trein eindelijk weer vertrokken?

Niet dat Dortmund een geweldige wedstrijd speelde in de Opel Arena, maar een goeie spirit en dito wedstrijdmentaliteit volstonden om uiteindelijk de o zo noodzakelijke driepunter in de wacht te slepen. Tien minuten na rust zorgde de Griekse verdediger Sokratis Papastathopoulos voor de verlossende 0-1. Wat een uithaal!

Kagawa neemt twijfels weg

Een voorsprong dus, maar bij Borussia konden ze nog niet op beide oren slapen. Logisch ook als je weet dat enkele weken geleden nog een 4-0 voorsprong uit handen werd gegeven tegen grote rivaal Schalke 04. Pas in de slotminuut nam de Japanse spelmaker Shinji Kagawa alle twijfels weg.

De Duitse topploeg vatte het seizoen aan met een indrukwekkende 19 op 21, maar stortte vervolgens compleet in met een povere 3 op 24. Weg titelambities, maar na vanavond mag er dus wel weer gedroomd worden van Champions League. Dortmund komt door de zege al tot op één puntje van nummer 3 - jawel - Schalke 04. De 'Königsblauen' komen vanavond wel nog in actie tegen Augsburg.

Glenn Bogaert

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ 1. FSV Mainz 05
 
 
Reacties.