Stijn Vreven kent zijn straf voor snoeiharde kritiek op Nederlandse scheidsrechter

15 december 2017 12:40

De tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond heeft Stijn Vreven een schorsing van drie speeldagen (waarvan eentje voorwaardelijk) opgelegd voor zijn striemende kritiek aan het adres van de scheidsrechter in de nasleep van het duel tussen zijn NAC Breda en FC Twente (1-2 verlies).

De 44-jarige Limburger krijgt ook in Nederland zo stilaan een reputatie. Afgelopen dinsdag klonk het zo over het optreden van de scheidsrechter: "Het is altijd lastig om tegen twaalf man te spelen. Moet ik alles opnoemen wat de ref in deze match niet goed heeft gedaan? Dat slaat nergens op. De scheidsrechter besliste op heel belangrijke momenten niet in ons voordeel. Daardoor hebben wij verloren."

Harde woorden die dus niet zonder gevolg(en) gebleven zijn, de KNVB motiveert de schorsing op volgende wijze: "Stijn Vreven wordt gestraft vanwege het op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage. De tuchtcommissie komt tot dit besluit na het bestuderen van de tv-beelden en de verklaringen van het arbitrale kwartet en NAC Breda”, luidt het oordeel.

Redactie

Nederlandse Eredivisie \\ Heerenveen \\ NAC
 
 
Reacties.