JPL-ontdekking koos voor Lokeren en niet voor AA Gent: "Zonder het geduld van zijn ouders was hij hier misschien al weggeplukt door andere clubs"

24 december 2017 13:20

Amine Benchaib is een van de ontdekkingen in de Jupiler Pro League. De aanvallende middenvelder kreeg dit seizoen al meermaals zijn kans bij Sporting Lokeren én met succes.

De Belg met Marokkaanse roots verhuisde destijds op aanraden van zijn vader van Racing Gent-Zeehaven naar Sporting Lokeren en niet naar AA Gent dat ook aandrong. Via de beloften stoomde de 19-jarige Benchaib door naar de hoofdmacht, waar hij al enkele keren mocht meedoen. Hij scoorde zelfs al op het veld van Standard.

Zaalvoetballertje

Arnar Vidarsson, assistent-coach bij de A-ploeg en de voorbije drie jaar ook T1 van de beloften, kent Benchaib natuurlijk goed. "Amine zit al lang bij ons. Hij is gaandeweg geëvolueerd van een zaalvoetballertje naar een moderne middenvelder", zegt Vidarsson in Sport/Voetbalmagazine.

"Iemand die volume koppelt aan techniek en fysiek. Hij heeft het voorbije jaar vooral hard gewerkt aan zijn lichaam, want in het moderne voetbal moet je kunnen lopen en in duel gaan. Hij heeft ook zijn rendement en zijn snelheid van uitvoering gevoelig verhoogd. De kans die hij nu krijgt bij de A-kern, heeft hij zelf afgedwongen. Zonder het geduld van zijn ouders was hij hier misschien al weggeplukt door andere clubs."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Racing Club Gent
 
 
Reacties.