Moet deze Depoitre mee naar het WK? Rode Duivel bemoeilijkt met 3 goals in 11 dagen de selectiekeuze van Martinez

24 december 2017 14:15

Over enkele maanden wacht voor Roberto Martinez zijn zwaarste taak sinds hij bondscoach is van de Rode Duivels. De Catalaan moet vlak voor het WK zijn ruime selectie van Belgische internationals terugbrengen tot 23 namen.

Door de blessure van Christian Benteke kreeg Laurent Depoitre de laatste interlandbreak een plaats in de selectie. De bonkige spits speelde tegen Mexico en Japan echter niet.

En toch mag de 29-jarige Depoitre blijven hopen. De voormalige aanvaller van AA Gent en KV Oostende maakte zaterdag uit bij Southampton (1-1) zijn derde doelpunt in twaalf dagen tijd. De teller van Lolo staat momenteel op 5 stuks voor Huddersfield.

Depoitre kent een uitstekend seizoen bij de promovendus. Met zijn goals loodste hij Huddersfield naar de veilige regionen van de Premier League. Ook de fans van The Terriers dragen onze landgenoot op handen en bedachten al een song voor hem. (zie onder)

Als Depoitre deze lijn ook in het eerste deel van 2018 kan doortrekken, groeien zijn kansen op een WK-stek. Benteke en Divock Origi weten wat te doen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ KAA Gent \\ Liverpool FC \\ Southampton \\ KV Oostende \\ Crystal Palace \\ België \\ Huddersfield Town \\ Swansea
 
 
Reacties.