"Hij is zo'n voetballer die niet aan politiek doet, hij praat zoals hij speelt: rechtdoor. Je zie hem vooral als hij niet speelt"

28 december 2017 22:18

Marouane Fellaini haakt straks na het WK in Rusland af als Rode Duivel, nieuws dat toch een beetje als een verrassing kwam. De 30-jarige middenvelder van Manchester United heeft de nationale ploeg toch wel wat diensten bewezen, dat vindt ook columnist Hugo Camps.

In 'Het Laatste Nieuws' brengt Camps een mooie ode aan de straks afscheidnemende 'Big Fella': "De openhartigheid waarmee hij zijn toekomst laat kennen, is typisch voor de middenvelder. Fellaini is zo'n voetballer die niet aan politiek doet. Hij praat zoals hij speelt: rechtdoor, kracht als elegantie. Je ziet hem vooral als hij niet speelt. In het gemis wordt hij onvervangbaar. Zijn besluit is wellicht ook ingegeven door toegenomen blessuregevoeligheid."

Het nooit onomstreden jeugdproduct van Standard heeft onze nationale ploeg de nodige diensten bewezen en dat verdient respect: "Zowel in de Premier League als bij de Rode Duivels heeft Marouane zich met regelmaat geopenbaard als een winnaar. Een krijger zonder vrees voor lijf en leden, een kamikaze voor doel. Uitdelen en incasseren voor het team, no problem. Zeker geen koorknaap, maar toch minder geniepig dan zijn reputatie."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Manchester United \\ België
 
 
Reacties.