? Chelsea laat geen spaander heel van beschamend zwak Stoke, al zal sterspeler Hazard toch flink balen

30 december 2017 19:30

Gezellig slot van 2017 voor Chelsea, dat op Stamford Bridge maar liefst vijf keer de kassa deed rinkelen tegen Stoke City. Opvallend is dat 'The Blues' die forfaitscore op het bord zetten zonder Eden Hazard. De Rode Duivel kreeg rust en mocht zelfs niet invallen van zijn coach Antonio Conte.

Na nog geen tien minuten was de klus al geklaard dankzij verdediger Antonio Rüdiger en een fantastische knal van Danny Drinkwater, een man die nu niet bepaald elke week de netten doet trillen. Stoke City was nergens en slikte halfweg de eerste helft al de 3-0 via Pedro. Je zal maar een fan van 'The Potters' zijn die de verplaatsing naar Londen gemaakt had.

Ook een straffe kop koffie zette geen zoden aan de dijk voor de ploeg van een bijzonder sip kijkende Mark Hughes. Ruim een kwartier voor tijd zette Willian nog een elfmeter om voor 4-0. Het slotakkoord was voor de Italiaanse invaller Zappacosta. 5-0, een serieus pak rammel voor een ontstellend zwak en mak Stoke City.

In tegenstelling tot sterspeler en draaischijf Eden Hazard kwamen Thibaut Courtois - 90 minuten en alweer een clean sheet - en Michy Batshuayi wel in actie. 'Batsman' loste twintig minuten voor tijd de Spaanse spits Álvaro Morata af. Door de vlotte zege wipt Chelsea (voorlopig) over Manchester United naar de tweede plaats.

Glenn Bogaert

Premier League \\ Chelsea \\ Stoke City
 
 
Reacties.