Rode Duivel heeft dik probleem in Engeland: "Volgens zijn trainer snapt hij nog altijd niet wat er moet gebeuren, hij vindt hem niet goed genoeg"

30 december 2017 17:45

Michy Batshuayi zal niet bepaald de vrolijkste eindejaarsparty van zijn leven vieren. De 24-jarige spits van Chelsea komt op Stamford Bridge amper van de bank en het ziet er niet bepaald naar uit dat hij in 2018 op meer speelkansen zal kunnen rekenen. Marc Degryse ziet het somber in voor 'Batsman'.

"Wat Michy Batshuayi zorgen moet baren, is dat hij ook niet speelde toen eerste spits Álvaro Morata geschorst was. Het was toen Eden Hazard die in de punt speelde. Ik bedoel: dat is toch wel een signaal van Conte na anderhalf jaar. Hij heeft volgens hem nog altijd niet begrepen wat er moet gebeuren, hij vindt hem gewoon niet goed genoeg."

"Kwakkelclub" geen oplossing

Ariël Jacobs weet echter niet of een uitleenbeurt of transfer dé oplossing is: "Met het oog op een WK-selectie halen veel spelers en hun makelaars nogal vaak clichématig aan dat speeltijd belangrijk is om ritme te hebben. Zo makkelijk gaat het echter niet. Je moet weten naar welke club je gaat, je moet het zelf kunnen waarmaken en in een kwakkelclub terechtkomen, helpt je ook niet verder", klinkt het bij 'Play Sports'.

De ex-coach van Anderlecht beseft echter ook dat het er niet al te rooskleurig uitziet voor de Rode Duivel: "Ik vind het eigenlijk nogal straf dat Eden Hazard in de spits de voorkeur krijgt op Batshuayi. Als je nu zou zeggen dat bijvoorbeeld Diego Costa, Morata vervangt dan is dat nog begrijpelijk want dat is een typische spits. Dan is het gewoon een kwestie van hiërarchie, maar nu kiest Conte echt bewust voor een valse 9."


Glenn Bogaert

Premier League \\ Chelsea \\ Stoke City
 
 
Reacties.