Portugal in de ban van omkoopschandaal met ploeg van Belgisch toptalent in de hoofdrol

31 december 2017 09:58

De Portugese topclub Benfica staat in het oog van de storm. De ploeg van onze jonge landgenoot Mile Svilar wordt namelijk beschuldigd van matchfixing. Justitie in Portugal zou een onderzoek voeren naar de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Rio Ave van 7 mei 2017.

Als we het Spaanse 'Marca' en Portugese 'Correio da Manhã' mogen geloven, zouden vier spelers van de tegenstander van Benfica een geldbedrag gekregen hebben van matchfixers. Het is wel niet duidelijk of de club van Svilar (ex-Anderlecht) zelf rechtstreeks betrokken is bij die praktijken. Daarnaast is het ook niet helemaal helder welke precieze opdracht de benaderde spelers zouden gekregen hebben.

Ook gefoefel met refs

Benfica, dat later de landstitel zou pakken, won de bewuste match met 0-1 dankzij een doelpunt van de Mexicaanse spits Raúl Jiménez. Het is trouwens niet de eerste keer dat de Portugese topclub, die dit seizoen welgeteld 0 punten sprokkelde in de Champions League, in opspraak komt.

In juni werd 'O Glorioso' ook al in verband gebracht met omkoping van scheidsrechters. Diverse media zouden in het bezit zijn geweest van e-mailverkeer tussen de Portugese landskampioen en de nationale voetbalbond. Daaruit zou gebleken zijn dat Benfica mee mocht beslissen over de aanduiding van scheidsrechters.

SL Benfica
 
 
 
Reacties.