Ex-profvoetballer bijzonder openhartig over vreemdgaan: "Ik ben gewoon verziekt door dit wereldje"

02 januari 2018 12:28

Voetballers die een boek schrijven, altijd leuk. Zeker in het geval van Ruben Schaken (35). De ex-speler van Feyenoord en ADO Den Haag doet in 'Einde aan de Bullshit' een serieus boekje open over de dingen die hij mispeuterde. Zoals bijvoorbeeld iets te veel genieten van het vrouwvolk.

"Bij kleinere ploegen krijg je te maken met een ander soort vrouwen. Ik noem het zesjes of zeventjes. Feyenoord is echter een topclub en daar horen ook topvrouwen bij. In mijn periode in Rotterdam werd ik een steeds grotere boef, maar wel eentje met de nodige discipline. Ik kon niet alleen met een vrouw uit eten gaan, omdat ik te vaak herkend werd. Mensen zouden denken: 'Hey, die Schaken heeft toch een donkere vrouw?' Als ik met een meisje ging dineren, had ik daarom meestal twee vrienden bij me."

Vrouw rad voor ogen draaien

'Player' Schaken ging behoorlijk ver om de boel te verbloemen: "Tegen de vrouw in kwestie zei ik dat ze ook een paar vriendinnen moest meenemen. Zo regisseerde ik mijn eigen romantische film met figuranten. Het klinkt misschien gek, maar dan kon ik altijd tegen mijn vrouw zeggen dat we met een groepje uit eten waren. Mijn leven als voetballer heeft in dat opzicht een erg negatieve invloed gehad op mijn huwelijk."

De conclusie van de ex-international van Oranje is behoorlijk pittig: "Ik hou natuurlijk van vrouwen, maar ik denk niet dat ik was vreemdgegaan als ik geen voetballer was geweest. Je weet zelf dat je door de status die je hebt veel meer gedaan krijgt. Ik ben gewoon verziekt door dit wereldje."

Glenn Bogaert

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord
 
 
Reacties.