Rode Duivel neemt het op voor Witsel: "Ik vind dat ze hem gerust moeten laten, mensen hebben het mis als ze denken dat Axel de grote meneer wil uithangen"

05 januari 2018 10:49

De lucratieve transfer van Axel Witsel naar het Chinese Tianjin Quanjian zorgde een jaar geleden voor heel wat ophef. Heel wat mensen vonden dat de 28-jarige Rode Duivel louter op centen uit was. Nacer Chadli neemt de verdediging van zijn collega bij de nationale ploeg nu op zich.

"Axel oordeelt niet over de keuzes die anderen maken in hun carrière", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine van deze week. "Ik vind dat ze hem gerust moeten laten. Door in China te tekenen, heeft hij de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen verzekerd. De mensen hebben het verkeerd begrepen als ze denken dat hij de grote meneer wil uithangen. Axel is zich heel bewust van het geluk dat hij heeft om profvoetballer te zijn en goed te verdienen. Hij springt heel verantwoordelijk om met zijn geld."

De 28-jarige Chadli begrijpt de keuze van Witsel dan ook: "Axel zet zijn sportieve ambities niet opzij. Hij had kunnen stoppen als Rode Duivel, maar dat deed hij niet. Omdat hij weet dat hij in China zijn beste niveau kan behouden. Iedereen zo over zo'n voorstel nadenken. Mocht Real met een concreet voorstel gekomen zijn, dan zou hij zelfs te voet naar Madrid gegaan zijn. Maar als je de keuze krijgt tussen goede maar relatief bescheiden club met een goed maar relatief bescheiden salaris en China waar je een uitzonderlijk loon kunt krijgen dan weeg je de voor- en nadelen af", klinkt het.

Glenn Bogaert

West Bromwich
 
 
Reacties.