Veel Club Brugge-fans balen om het opvallende vertrek van Butelle, nét als coach Leko: "Ik vind het persoonlijk echt jammer"

05 januari 2018 07:50

Club Brugge haalde met Vladimir Gabulov een nieuwe keeper in huis. De ervaren Rus kwam bij de blauw-zwart zijn leeftijdsgenoot Ludovic Butelle vervangen.

Het vertrek van de 34-jarige Butelle deed bij veel supporters de wenkbrauwen fronsen. De Franse goalie had de laatste weken opnieuw zijn plaats onder de lat veroverd. Velen vonden dat hij weer zijn niveau haalde van het kampioenenseizoen 2015-2016.

Zijn keuze

"We moesten iets doen", geeft coach Ivan Leko in Het Laatste Nieuws uitleg bij de wissel Butelle-Gabulov. "Gabulov heeft persoonlijkheid en ervaring. Hopelijk toont hij dat ook op het veld. "Alleen vind ik het persoonlijk echt jammer dat Butelle is vertrokken. Hij presteerde zeer goed de laatste maand. Nu, het was zijn keuze om te vertrekken."

"Ik had graag twee competitieve doelmannen gehad. Net zoals ik dat op elke positie wil. Concurrentie is de beste manier om een winnaarsmentaliteit te installeren. Maar met de huidige drie doelmannen is ons keepersprobleem opgelost. Omdat ik geloof dat Horvath en Hubert nog veel progressie kunnen maken."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Angers
 
 
Reacties.