? Geen (gestrafte) Nainggolan, geen punten voor AS Roma en zo is ook vierde plaats voorlopig foetsie

06 januari 2018 20:02

AS Roma heeft een serieus blauwtje gelopen in de Serie A. Zonder de gestrafte Radja Nainggolan gingen de Romeinen in eigen huis met 1-2 de boot in tegen Atalanta Bergamo. Een zure nederlaag met consequenties want de 'Giallorossi' moeten de vierde plaats aan stadsrivaal Lazio laten.

Al na een klein kwartier kreeg de ploeg van trainer Eusebio Di Francesco een koude douche: de Deense spits Andreas Cornelius krulde de bal enig mooi in de verste hoek. Van een dodelijke tegenprik gesproken.

Vijf minuten later al de volgende domper voor de thuisploeg want ook de Nederlander Marten de Roon verschalkte een beteuterde doelman Alisson. 0-2, AS Roma hing al half knock-out en de eerste helft was nog niet eens halfweg.

De Bosnische sluipschutter Edin Dzeko tekende tien minuten na de koffie wel nog voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij in het Stadio Olimpico. No Radja, no party. Frustrerende namiddag voor onze gestrafte Rode Duivel. Ze hebben hem gemist. In de stand tuimelt Roma naar de vijfde plaats, Lazio is nu vierde met één punt meer.

Rekenen op Radja

Het mag niet verbazen dat ze bij Roma nog rekenen op hun Belgische aanvoerder, dat bevestigde sportief directeur Monchi al vóór de verloren match: "Radja beseft dat hij een fout gemaakt heeft. We zijn er echter van overtuigd dat hij dit seizoen nog een belangrijke rol zal spelen. Ik moet nu eenmaal beslissingen nemen, ook al zijn die niet populair. Ik ben hier niet om de fans te plezieren, ik doe wat het beste is voor de club."

Glenn Bogaert

Serie A \\ AS Roma \\ Atalanta
 
 
Reacties.