How low can you go? Moddercatch tussen Mourinho en Conte bereikt dieptepunt: "Ik zal tenminste nooit geschorst worden voor matchfixing"

06 januari 2018 13:28

De verwijten vliegen al een paar dagen in het rond tussen José Mourinho en Antonio Conte. De managers van Manchester United en Chelsea zijn bovendien nog niet klaar met hun robbertje. Dit keer heeft 'The Special One' weer uitgehaald naar zijn Italiaanse collega van Chelsea. How low can you go?

Dat ze nooit de beste vrienden zullen worden, dat is intussen wel duidelijk, maar wat er zich de voorbije dagen heeft afgespeeld in Engeland tart alle verbeelding. Mourinho noemde Conte een clown, daarop riposteerde Conte dat Mourinho een dementerende seniele man is.

Intussen ligt de bal weer in het kamp van Mourinho en die sloeg gisteren keihard terug. Al begon het eigenlijk nog deftig: "Ik verwijt de trainer van Chelsea helemaal niks. Ik begrijp zijn reactie. Ik had het trouwens over mijzelf. Dat ik me niet als een clown hoef te gedragen om passie te tonen. Ik heb mijn emoties beter onder controle."

"Matchfixing zal mij nooit overkomen"

Maar het venijn zat in de Portugese staart: "Ja, ik heb in het verleden fouten gemaakt langs de zijlijn. Ja, ik zal er nu minder maken, maar ik zal nog steeds enkele fouten maken. Wat mij echter nog nooit overkomen is en wat ook nooit zal gebeuren, is geschorst worden voor matchfixing. Dat is mij nog niet overkomen en het zal ook nooit gebeuren", klinkt het giftig.

Een beetje context bij die uitspraak: Antonio Conte werd in 2012 voor vier maanden geschorst omdat hij als coach van het Italiaanse Siena geen melding had gemaakt van een poging tot matchfixing. Het is nu weer wachten op een wederwoord van de Italiaan...

Manchester United \\ Chelsea \\ Norwich City
 
 
 
Reacties.