Nu zitten ze bij Anderlecht en Wolfsburg, maar dit waren voor Siebe Schrijvers de twee grootste Belgische talenten die hij tegenkwam bij Genk

06 januari 2018 19:05

Hoewel hij nog maar 21 is, behoort Siebe Schrijvers tot de Genkse routiniers. De spelmaker is een kind van het huis en zag tal van talenten passeren in de mijnstad.

Schrijvers sprak enkele weken geleden al met bewondering over collega-jeugdinternational Charly Musonda Junior. "Hij stak er bij de U10 met kop en schouders boven uit", liet de Limburger verstaan. (Lees er HIER meer over)

Ook bij Genk zag Schrijvers veel talentvolle voetballers passeren. "Er zijn natuurlijk veel talenten die via de jeugd van Genk of later elders zijn doorgebroken. Ikzelf speelde nog samen met Pieter Gerkens en Divock Origi, die twee jongens stonden een trapje hoger", aldus de aanvoerder van de nationale beloften.

Met een rare Pieter-beweging kan hij van een moeilijke bal toch iets maken - Schrijvers over Gerkens

Terwijl Schrijvers via twee uitleenbeurten aan Waasland-Beveren zijn plaats bij Genk afdwong, belandde Gerkens via STVV bij de Belgische recordkampioen. "Dat Pieter het niveau van Anderlecht aankan, wist ik al langer."

"Al bij de U14 zag je zijn enorme kwaliteiten. Het verbaasde me niet dat hij bij STVV zoveel doelpunten maakte. Met een rare Pieter-beweging kan hij van een moeilijke bal toch iets maken." (lacht)

Schrijvers en Gerkens enkele jaren geleden samen bij Genk

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Sint-Truiden \\ Liverpool FC \\ VfL Wolfsburg
 
 
 
Reacties.