Spaanse én nu ook Engelse pakken uit: akkoord tussen Liverpool en Barcelona over megatransfer van 'Phil' Coutinho

06 januari 2018 13:58

De grootste nachtmerrie van Liverpool lijkt werkelijkheid te gaan worden: een vertrek van draaischijf en publiekslieveling Philippe Coutinho. De Braziliaanse artiest zou zoals verwacht naar FC Barcelona trekken. Volgens Spaanse en Engelse media is er al een (principe)akkoord op clubniveau.

120 miljoen euro zou er gemoeid zijn met de overgang van de 25-jarige Coutinho naar Barcelona, dat is althans wat de Spaanse krant 'Sport' schrijft. Bovendien zou er ook nog een bonus van 40 miljoen in het spel zijn. De creatieve middenvelder van 'The Reds' zou in Camp Nou een contract voor vijf jaar kunnen tekenen.

Als de genoemde cijfertjes kloppen dan wordt 'Phil' Coutinho de derde duurste transfer uit de voetbalgeschiedenis na zijn landgenoot Neymar (222 miljoen) en het Franse wonderkind Kylian Mbappé (180 miljoen). De opluchting zal groot zijn bij FC Barcelona want afgelopen zomer slaagde het er niet in om transfertarget nummer één los te weken.

Engelse media weten intussen dat de toptransfer alweer een stapje dichterbij is. Zo zou Coutinho, die de voorbije matchen al niet meer in actie kwam in de Premier League, zijn ploegmaats van Liverpool niet vergezellen naar Dubai. Wél zou hij naar zijn Spaanse droombestemming Barcelona vliegen om zijn transfer helemaal af te ronden.

Glenn Bogaert

Liverpool FC
 
 
Reacties.