Geen enkele club uit Jupiler Pro League zag brood in deze werkloze Belg, nu slaat hij zijn tenten (opnieuw) op in Nederland

14 januari 2018 15:15

Hij was misschien een interessante opportuniteit voor onze Belgische clubs, maar niemand die uiteindelijk aan de haal ging met Maecky Ngombo. De 22-jarige Belgische aanvaller zat al sinds afgelopen zomer zonder club, maar heeft intussen onderdak gevonden bij Roda JC.

Het 22-jarige jeugdproduct van Standard keert zo terug naar het oude nest want in 2015 sloeg hij zijn tenten al eens op in Kerkrade. Een keuze die hem geen windeieren legde want Ngombo bonkte al snel op de deur van het eerste elftal en pikte geregeld zijn goaltje mee.

In de zomer van 2016 koos onze jonge landgenoot voor een Duits avontuur bij Fortuna Düsseldorf, dat hem begin 2017 verhuurde aan de Engelse derdeklasser MK Dons. De veelbelovende, maar sinds afgelopen zomer werkloze spits trainde de voorbije maanden al mee bij de beloften van Roda JC en heeft nu een contract tot eind dit seizoen versierd.

"Twee jaar geleden heeft hij bij ons al bewezen dat hij het niveau aankan en wij hopen natuurlijk dat we ook nu weer veel plezier gaan beleven aan Maecky Ngombo", klinkt het bij technisch directeur en oude bekende Harm van Veldhoven.

Redactie

Nederlandse Eredivisie \\ Roda JC Kerkrade
 
 
 
Reacties.