Icoon van Club Brugge komt niet meer op Jan Breydel: "Ik krijg voortdurend verwijten over me heen"


Foto: © Photonews 14 januari 2018 09:33

Eén van de meest controversiële transfers van de laatste 20 jaar in België was zonder twijfel die van Lorenzo Staelens van Club Brugge naar Anderlecht. In negen jaar tijd werd hij een icoon bij blauw-zwart, maar daarna was hij persona non grata bij de fans.

Staelens wou een contract voor drie jaar, maar kreeg dat niet meer bij Club. "Ik had dat verkeerd ingeschat. Ik tekende in april voor Anderlecht, en zei dat ook publiek. De resterende matchen werd ik voortdurend uitgefloten", zegt hij in De Zondag.

"Na een training kwam een jongen van vijf mij een hand geven. Dacht ik. Hij stak zijn middenvinger op, en zei ‘lafaard’. Wat verderop stonden enkele volwassenen hartelijk te lachen. Wellicht zijn ouders. Dat heeft mij echt geraakt. Welke opvoeding is dat?"

Fluiten

Zelfs nu gaat hij niet meer naar de ploeg kijken. "Ik zou dat kunnen, maar ik doe dat niet meer. Je krijgt voortdurend verwijten over je heen. Nu, ik kan wel wat hebben. Ik denk dat niemand zoveel is uitgefloten als ik."

"Je moet rationeel blijven. Al is dat niet altijd makkelijk. En ik weet ook: dat gaat om een minderheid. Ik heb met de meeste supporters van Club wel een goede band."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.