? Waalse derby draait uit op hallucinante knokpartij, spelers krijgen rake klappen van bezoekende keetschoppers

15 januari 2018 08:13

Opschudding gisteravond in de Derde Amateurklasse C in Wallonië: de topper van de 18de speeldag tussen Francs Borains en La Louvière (2-1) werd na afloop fel ontsierd door heethoofden uit het bezoekende en verliezende kamp die het veld bestormden en spelers van de thuisploeg zwaar belaagden.

Met een man of 40 waren die van La Louvière om amok te maken op de grasmat. De spelers van Francs Borains werden zonder pardon hard aangepakt en geschopt en vooral de kapitein en de doelman zouden volgens Franstalige media rake klappen gekregen hebben.

“Een paar jaar geleden speelde ik al eens in La Louvière dus ik wist wel dat die supporters serieus uit hun dak konden gaan, maar wat er vanavond is gebeurd, is er echt over", liet de kapitein van de winnende thuisploeg na afloop optekenen. Er volgden uiteindelijk wel excuses van de bezoekende club uit La Louvière, maar bij Francs Borains konden ze allerminst lachen met de heftige incidenten.

"We zijn in shocktoestand", klinkt het bij Roland Louf. "Het is een pure schande dat onze spelers hun mooie overwinning niet in alle rust konden vieren met de supporters, vrijwilligers en bestuursleden van de club. Dit had een volksfeest moeten zijn, maar het is uiteindelijk uitgedraaid op een ware nachtmerrie."

Glenn Bogaert

La Louvière \\ Francs Borains
 
 
Reacties.