Arsenal-coach Wenger ging helemaal zijn boekje te buiten op oudejaarsavond: "Jij bent een schande en niet eerlijk"

16 januari 2018 21:23

Arsène Wenger ging op oudejaarsavond helemaal uit zijn dak toen scheidsrechter Mike Dean een strafschop aan West Bromwich Albion toekende. Arsenal kwam zo niet verder dan een 1-1, maar uit het verslag van de ref bleek dat Wenger helemaal over de rooie ding.

De handsbal van Calum Chambers was voer voor discussie, maar Dean wees zonder twijfel naar de stip op 31 december. West Brom scoorde en zo bleef Arsenal hangen op een 1-1 gelijkspel. Wenger was ontzettend kwaad en ging na de match verhaal halen bij de scheidsrechters. BBC kwam te weten wat de Franse oefenmeester allemaal riep.

"Toen we na de match in de kleedkamers kwamen, stond meneer Wenger achter ons en eiste hij van de stewards om hem binnen te laten", aldus Mike Dean. "Hij was erg agressief tegenover mij, wees agressief naar mij en zei verschillende keren dat ik niet eerlijk was. Ik antwoordde 'dus je noemt me een valsspeler', maar hij antwoordde: "Ik blijf bij wat ik zei, je bent niet eerlijk."

Schorsing en boete

"Hij zei dat ik hem dit al verschillende keren had aangedaan en dat ik professioneel moest zijn. En dat ik een schande was. Daarna werd hij door iemand van het veiligheidspersoneel van West Brom uit de kleedkamer gehaald", zei Dean nog. De Arsenal-trainer kreeg uiteindelijk een schorsing van drie wedstrijden en een boete van 40.000 pond.

Bart Ver Elst

Premier League \\ Arsenal \\ West Bromwich
 
 
Reacties.