Rode Duivels wordt moeilijk verhaal voor Preud'homme: "Kiezen niet voor iemand die al na 4 maanden vertrekt"

20 januari 2018 08:21

Michel Preud'homme en Girondins Bordeaux, het staat in de sterren geschreven. Op een wekelijkse persconferentie persbabbel gaf de Bordelese voorzitter Stéphane Martin aan dat de nieuwe coach voor een enorme uitdaging staat.

"Al sinds december krijgen we de ene klap na de andere te verwerken. We zitten in een dramatische reeks", steekt Martin van wal. "De nieuwe coach komt in een aartsmoeilijke crisissituatie terecht. Het lijkt bijna uitzichtloos."

Perfecte match

En dé man om de Franse traditieclub uit het slop te trekken lijkt dus Michel Preud'homme te worden. De profielbeschrijving van de nieuwe coach lijkt alvast een 'match made in heaven': "We gaan voor iemand met tonnen ervaring en een ijzeren karakter. Een echte leider. We vragen hem maar één ding: om dit seizoen te redden wat er nog te redden valt. "De nieuwe coach zal geen drie weken krijgen om te bouwen aan een nieuwe ploeg. We verwachten onmiddellijk resultaat, met de groep die er nu staat."

Geen tussenpaus

De Bordeaux-voorzitter countert ook de geruchten dat het contract van Preud'homme clausules zou bevatten, waardoor de oefenmeester in de zomer al zou kunnen vertrekken en zo toch nog bondscoach zou kunnen worden van de Belgische nationale ploeg: "We gaan niet kiezen voor iemand die binnen vier maanden weer vertrekt."

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Nantes \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.