Antwerp-legende onder de indruk van voormalig Genks goudhaantje: "Als Robben en Ribéry"

20 januari 2018 09:20

Hans-Peter Lehnhoff speelde zeven jaar voor Antwerp FC. Vandaag is hij actief als teammanager bij Bayer Leverkusen, de club van ex-Genkie Leon Bailey. De Duitser kijkt vol bewondering naar de prestaties van de dribbelvaardige Jamaicaan.

Lehnhoff vergelijkt Bailey zelfs met twee van de beste spelers uit de Bundesliga: "Hij kan dat wat Ribéry en Robben bij Bayern hebben: één tegen één zijn man voorbij, snel, dribbelsterk en scorend. Elke topclub in het moderne, snelle voetbal heeft zulke wapens graag."

Tweede beste speler

Het technisch staflid van Leverkusen ziet dat zijn poulain grote stappen aan het maken is: "Hij heeft een zeer grote sprong gemaakt, presteert constant en is een van de besten in de Bundesliga. Hij is onlangs als tweede beste speler van de heenronde verkozen, na Lewandowski."

Onhoudbaar

Lehnhoff denkt echter niet dat zijn club lang zal kunnen genieten van de kunstjes van het Jamaicaans toptalent: "We leven van spelers op te leiden en te verkopen. Dat is ons werk en onze filosofie. Als jonge talenten als Julian Brandt, Kai Havertz of Bailey in de spotlights staan, zijn ze op termijn moeilijk te houden."

Clint Vens

Bundesliga \\ Bayer Leverkusen \\ 1899 Hoffenheim
 
 
Reacties.