? Tielemans viert wederoptreden bij zegevierend Monaco, voormalig Standard-speler steelt de hoofdrol na drieste ingreep

21 januari 2018 23:09

Youri Tielemans heeft zijn comeback gemaakt na maandenlang blessureleed. De Rode Duivel mocht de laatste negen minuten meepikken in de thuisoverwinning van zijn team AS Monaco tegen FC Metz.

Het was wachten tot in de toegevoegde tijd van de eerste helft op de openingsgoal. De Braziliaan Jorge brak de ban voor de Monegasken. Na 5 minuten in de tweede helft ging het licht even uit bij de bezoekende doelman. Eije Kawashima (ex-Lierse en Standard) kwam roekeloos uit zijn goal en torpedeerde spits Diakhaby. Rood was -volkomen terecht- zijn deel.

Monaco maakte dankbaar gebruik van het mannetje meer en diepte zijn voorsprong verder uit dankzij doelpunten van Rachid Ghezzal (67') en Rony Lopes (81'). Ibrahim Niani (72') milderde voor de bezoekers. Eindstand In het Stade Louis II: 3-1.

Monaco speelt zo haasje over met Lyon. Het stijgt naar plaats drie. Lyon ontvangt zondagavond wel nog feire leider PSG.