Zesde titel op rij in zicht voor Bayern München, Duitse Antwerp-legende ziet dominantie alleen maar vergroten

21 januari 2018 18:39

"Ik wens dat de concurrentie meer tegen ons zou aanschurken", zei Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern München onlangs. De Duitse Rekordmeister heeft het dit seizoen opnieuw zo onwaarschijnlijk makkelijk om een nieuwe titel te grijpen.

Zondagmiddag daverde de Beierse machine ook voorbij Werder Bremen. Tweemaal Müller en tweemaal Lewandowski was gelijk aan 4-2 winst. De voorsprong op nummer twee Leverkusen bedraagt nu al zestien punten. Geen sprake van een titelstrijd.

"Bayern heeft een abonnement op de titel. Die club is het zo gewend om te winnen", vertelt Duitse Antwerp-legende Hans-Peter Lehnhoff, tegenwoordig teammanager van Leverkusen. Hij ziet de andere ploegen ook niet meteen een inhaalbeweging maken.

"De subtoppers zien hun beste spelers vertrekken. Bij Bayern gaat niemand weg", ziet hij. "Ze hebben honderden miljoenen euro op de bank. Uit Duits realisme doen ze nog geen transfers van 100 miljoen euro, maar ook dat zal veranderen."

"De transferprijzen zijn ‘kaputt’ nu. Dat maakt het voetbal ongeloofwaardig. Maar de dag komt dat Bayern ook 150 miljoen euro geeft voor een topper." Wat het alleen nóg saaier zal maken.

Bundesliga \\ Bayern München \\ Werder Bremen
 
 
 
Reacties.